Brigadegullkorn

Anne B. har øre for uvante eller morsomme formuleringer og har tatt på seg ansvaret for å samle inn noen av dem

* Anne B. og Kaja sitter og koser. Kaja stikker nesen sin opp i håret til Anne (hun har dreadlocks) som sier: "Æsj, tenk på alle de baktussene du fikk ideg nå!" Kaja svarer: "Jeg inhalerte ikke."

* Stefan har akkurat blitt klippet av Maria og ser oppgitt på den bare overkroppen sin (som er dekket til av det håret som falt for saksen) og sier: "Tenk så deilig det hadde vært om man kunne tatt av huden og ristet den!"

* Guro sitter ute i sola, oppgitt etter dagens leksjon i spansk: "Når jeg ser meg sjøl i speilet i kveld, kan jeg tenke at: Du kan`ke snakke spansk, du ser iallefall brun ut."

* Før Kaja drar til legen for å sjekke hva som feiler magen hennes, sier Vemund: "Selv om magen min bråker litt, driter jeg i det!"

* Kaja under myggnettet om kvelden, antagelig influert av kveldens showperformence av de tre små fisk: "Jeg føler meg litt som en fisk i det her."

* Anne B.sier: "Vemund, har du lyst på litt kjeks?" Vemund, som tror Anne sier noe ganske annet: "Nei, jeg er litt for sliten nå."

* Brigadistene sitter samlet og snakker om hvordan vi har det. Anne B.: "Jeg er ganske imponert over deres takling av guttene her, jeg. Enten klarer dere å holde dem på avstand eller så suger dere dem til dere."

* Da vi skulle til å legge oss etter en lang og slitsom avslappende dag i strandhuset. Vi var tre i hver seng. Vemund hadde sittet oppe litt lenger enn sengekameratene Maja og Helene og tråkket som en traktor opp i senga. Helene skrek høyere enn de fleste greier å skrike: Vemund, du er et gnagsår!"